برای اولین بار در ایران اجرا می شود:
اجرای طرح سرشماری اجتماعی خانوارهای ایرانی از شهریور بعلاوه جزئیات
تاكسی مدرن: معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی كشور از تشكیل «پرونده خدمات اجتماعی خانوارهای ایرانی» برای نخستین بار در كشور اطلاع داد و اظهار داشت: بر طبق این طرح كه پایلوت آن از شهریور ماه در اسلامشهر آغاز می شود، كارشناسان بهزیستی با رجوع به درب منازل، اطلاعات مربوطه را ثبت و با اجرای سیستم ارجاع، نیازمندان بنابر نیازشان، به دستگاه های حمایتی و بهداشتی معرفی می گردند.
حبیب الله مسعودی فرید در گفت وگو با ایسنا، در توضیح روند تشكیل پرونده اجتماعی خانوارهای ایرانی اظهار نمود: كارشناسان سازمان بهزیستی با در دست داشتن برگه پرسشنامه به درب منازل شهروندان رجوع می كنند كه پایلوت طرح از شهریور ماه از اسلامشهر آغاز می گردد و تا آخر سال ادامه می یابد. از سال ۹۸ به بعد هم به مرور به كل مناطق حاشیه ای و كم برخوردار شهری و روستایی كشور تسری می یابد.
وی با تاكید بر اینكه اجرای طرح سرشماری اجتماعی خانوارهای ایرانی مجانی و بدون هزینه برای خانوارهاست، افزود: اساس این طرح مبتنی بر خانواده و خانواده محور است. بنابراین افراد خانواده در این طرح مورد توجه قرار گرفته اند. برای مثال در این طرح می خواهیم ببینیم كه آیا فرد معلول یا زن سرپرست خانواری در خانواده حضور دارد یا نه؟ وضعیت آنها از لحاظ دریافت خدمات سازمان بهزیستی چگونه است؟ آیا بچه مهدكودكی دارند؟ و آیا در غربالگری، بینایی كودك كنترل شده است یا نه؟ و.... بررسی می گردد.
به قول وی در مرحله بعدی، این طرح برای سایر خانوارهای ساكن در شهرها هم اجرا خواهد شد. هم اكنون هم خدمات زیادی به افراد و خانواده های نیازمند داده می شود اما با این برنامه ها سازمان بهزیستی در صدد تغییر رویكرد عرضه خدمات از شیوه غیر فعال و نیمه فعال به شیوه فعال است.
مسعودی فرید یكی از اهداف اجرای این طرح را تولید بانك اطلاعاتی اجتماعی و لینك آن با بانك اطلاعاتی وزارت بهداشت خواند و اظهار نمود: رایزنی هایمان را در مورد اینكه نیروی بهزیستی یا وزارت بهداشت در این بخش مستقر شوند را انجام می دهیم و در این مورد مسئله ای وجود ندارد. هماهنگی های لازم انجام گرفته و ادامه خواهد یافت تا بتوانیم از ظرفیت های موجود بخصوص شبكه سلامت استفاده نماییم.
وی تصریح كرد: برای اجرای این طرح هیچ استخدام نیرویی نخواهیم داشت و مقرر است از ظرفیت های موجود و بخصوص نظام سلامت استفاده نماییم. همینطور از نیروهایی كه در بخش غیر دولتی و مردمی وجود دارند هم با عقد قرارداد بهره می گیریم تا بتوانیم ظرفیت های محلی را شناسایی نماییم و بدین سان خرید خدمت انجام می دهیم اما نظارت و ارزشیابی با سازمان بهزیستی خواهد بود.
معاون بهزیستی كشور اضافه كرد: این برنامه به دنبال مصوبه شورای اجتماعی كشور در مورد تجمیع خدمات اجتماعی است؛ از طرفی طبق احكام دائمی برنامه های توسعه، سازمان بهزیستی متولی سلامت اجتماعی كشور است كه در این راستا با عنایت به تصمیم شورای اجتماعی كشور در حال نهایی كردن سیاست های اجتماعی با همكاری سایر دستگاه های مختلف و صاحبنظران هستیم.
وی یكی از روش های دیگر جمع آوری اطلاعات خانوارها را رجوع آنها به مراكز بهداشتی (خود معرف) كه در آینده معرفی خواهند شد اعلام نمود و افزود: با تولید قسمت مددكاری در مراكز بهداشت و پس از تشكیل پرونده اجتماعی، نخستین جایی كه خانواده ها رجوع می كنند به مراكز بهداشتی است و در صورتی كه مواردی نیاز به حمایت بیشتر ما داشته باشد، مانند كودك آزاری، همسرآزاری یا زنان سرپرست خانوار برای دریافت خدمات، به مراكز بهزیستی تحت عنوان «مراكز جامع خدمات بهزیستی» یا «خدمات اجتماعی» ارجاع داده می شود. در اینجا ما هم مددكار و هم روانشناس و هم كسانیكه در رشته های دیگر در زمینه توانبخشی كار كرده اند، حضور دارند.
وی با تاكید بر اینكه سازمان بهزیستی می كوشد تا عموما این خدمات را با همكاری بخش غیر دولتی عرضه كند و باعث بزرگ شدن دولت نشود، اظهار داشت: این سازوكار به آن معناست كه در چارچوبی هم سیاست های دولت را رعایت نماییم و هم مبتنی بر همكاری های بین بخشی و ظرفیت های غیر دولتی عمل نماییم. یكی از این موارد تامین امنیت غذایی و تامین یك وعده غذای گرم است.
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب