میزبان مناسب و كاهش دشمنان طبیعی عوامل اصلی ازدیاد سفید بالك ها

میزبان مناسب و كاهش دشمنان طبیعی عوامل اصلی ازدیاد سفید بالك ها

تاكسی مدرن: مسول دفع آفات منطقه ۱ تهران اظهار داشت: پیدا كردن میزبان مناسب توت و زیتون، كاهش یا نبود دشمنان طبیعی، تغییرات اكوسیستم به نفع آفات و به ضرر دشمنان، سرعت تولید مثل بالا از عوامل موثر در طغیان سفید بالك ها هستند.



به گزارش تاكسی مدرن به نقل از ایسنا داریوش مهرشاهی در نشست «هم اندیشی با مبحث مدیریت تلفیقی آفات فضای سبز» با تاكید بر سفید با لك ها كه از جانب مركز تحقیقات آموزش و مشاوره فضای سبز منطقه ۱۱ برگزارشد، با اشاره به اینكه با معضلی بعنوان سفید بالك ها در شهر تهران روبرو هستیم، اظهار داشت: به صورت كلی حشرات جزیی از اكوسیستم طبیعی ما هستند و نمی توان آن ها را حذف نمود همینطور در میان جانوران بیشترین جمعیت را حشرات دارند كه به ازای هر انسان ۲۰۰ میلیون حشره وجود دارد.

وی ادامه داد: سفید بالك ها دو میزبانه هستند؛ میزبان اول آن ها پشت برگ توت است و بعد از آن در زمستان به سمت میزبان دوم خود یعنی درخت زیتون می روند ازاین رو باید دقت نماییم كه درجاهایی كه كشت مخلوط زیتون و توت وجود دارد، كار سخت تر است.

مسوول دفع آفات منطقه ۱ به عوامل موثر در طغیان سفید بالك ها اشاره نمود و اظهار داشت: پیدا كردن میزبان مناسب توت و زیتون، كاهش یا نبود دشمنان طبیعی، تغییرات اكوسیستم و یا شرایط اقلیمی به نفع آفت و به ضرر دشمنان و تولید مثل بالا از عوامل موثر در طغیان این سفید بالك ها هستند. همینطور آفات و حشرات به علت خونسرد بودن در مناطق گرم و پرتردد، سیكل زندگی خویش را در مدت كوتاه تری طی می كنند بنابر این لازم است مسیرهای پرتردد به علت خروجی اگزوزها در اولویت پایش قرارگیرد.

وی با اشاره به اینكه تنوع گونه سفید بالكaleurodidea ۱۵۵۰ گونه در جهان است اظهار داشت: این حشرات از سلسلسه جانوران از شاخه بندپایان از راسته نیم بالان واز خانواده سفید بالك ها هستند. چرخه زندگی آن ها هم به ترتیب، تخم، پوره سن اول، پوره سن دوم، پوره سن سوم، پوره سن چهارم( شفیره)، و حشره كامل است.

مهرشاهی با اشاره به اینكه سفید بالك تهران از گونه جدیدی از جنس aleuroclava است، اظهار داشت: خسارت های مستقیم سفید بالك ها شامل تغذیه وضعف گیاه وخسارت های مستقیم آن كه ناشی از ترشح عسلك است منجر به رشد قارچ های دوده واختلال در فتوسنتز و درنهایت اثرات روانی نامطلوب برای شهروندان است.به همین منظور پیش آگاهی و رد یابی سفید بالك ها به منظور بررسی زمان طغیان این آفت ها وزمان خروج آن ها از پوره اهمیت دارد.

به گفته وی سفید بالك ها در اوایل بامداد كه هوا خنك تر است پرواز می كنند و جابه جا می شوند و در ساعات گرم در پشت برگ ها و نزدیك به زمین مستقر هستند. همینطور این سفید بالك ها میزبان های مختلف دیگری همچون یاس زرد، رازقی، نارون، زرشك، رز، بید نرك، زبان گنجشك دارند.

مسول دفع آفات منطقه 1 در ادامه اظهار نمود: سفید بالك ها به رنگ زرد جذب می شوند بنابر این درفضاهایی كه از رنگ زرد بیشتر استفاده می گردد این حشرات بیشتر دیده می شوند همینطور از چالش های كنترل این سفیدبالك ها می توان به زندگی و استقرار آفت در پشت برگ ها، نبود امكان رویت مراحل اولیه زندگی با چشم معمولی، سرعت تكثیر فراوان و فاقد مرحله دیاپوز( استراحت) اشاره نمود.

وی همینطور به بعضی از اقدامات اجرایی و اقداماتی كه باید برای مهار این آفات انجام داد اشاره نمود و اظهار داشت: پایش ازطریق آگاهی مستمر و منظم وضعیت جمعیتی، تقسیم نواحی به زون های مشخص، ردیابی مناسب و نصب كارت ها و نوارهای زرد چسبنده به صورت محدود برای محك و كنترل، تشكیل جلسات تخصصی، تشكیل كارگروه تخصصی، پایش، آب شوری، سم پاشی و فرهنگ سازی همچون اقداماتی است كه می توان برای كاهش این آفات انجام داد.

مهرشاهی همینطور به كارگیری مدیریت و كنترل تلفیقی ( IPM) در این خصوص مهم دانست و اظهار داشت: جمع آوری كامل برگ درختان بخصوص توت و استفاده نكردن از آن ها بعنوان خاك برگ، روغن پاشی زمستانه، بررسی دقیق آلودگی برگ درختان، جلوگیری و ممانعت از استفاده از كودهای شیمیایی همچون اقداماتی است كه در بحث مدیریت كنترل تلفیقی اهمیت دارد.

وی در انتها صحبت هایش هم به مبارزه بیولوژیك با این آفت ها اشاره و اظهاركرد: كفشدوزك ها، زنبورهای پارازیتوئید، مگس شكارگر سفید بالك و كنه های شكارگر هم می توانند این آفت را كنترل كنند.

در ادامه این نشست امیر محسنی امین - عضو هیات علمی سازمان آموزش تحقیقات و ترویج جهاد كشاورزی - اظهار داشت: آفت یا pest در دیدگاه كلی به مفهوم یك موجود زیان بخش است اما در كشاورزی شامل كلیه عوامل زنده و غیر زنده است كه به محصول آسیب می زند و خسارت هایی به صورت كاهش كمی و كیفی در محصول ظاهر می گردد.

وی همینطور در ادامه صحبت هایش به تاریخچه مدیریت تلفیقی آفات(IPM) اشاره و اظهاركرد: IPM تلفیقی از روش های مختلف كنترل آفت با هدف حفظ محیط زیست، پشتیبانی از دشمنان طبیعی و استفاده از روش های كنترلی سازگار با محیط زیست است به صورتی كه اگر ناچار به استفاده از سموم شیمیایی بودیم باید غلظت سم و دفعات سم پاشی به گونه ای باشد كه حداقل تلفات را به دشمنان طبیعی و حداقل آلودگی را به محیط زیست داشته باشد.

این عضو هیات علمی سازمان آموزش تحقیقات و ترویج جهاد كشاورزی افزود: سه اصل مهم در مدیریت تلفیقی آفات شامل داشتن شناخت واطلاعات كافی از زیست بوم منطقه، تسلط بر روش های بررسی و تخمین انبوهی آفت و شناسایی و تسلط لازم بر روش های مختلف مهار آفت است.

امیر محسنی امین در انتها صحبت هایش اظهار داشت: مطالعه روی آفت مورد نظر با استفاده از رفتارشناسی، مطالعه روی محصول مورد نظر با استفاده از تراكم گیاه، بررسی تنوع گیاهی، مطالعه تاثیر آفت بر محصول مورد نظر و در نهایت مطالعه مدلهای دقیق و مطمئن برای تخمین جمعیت آفت از اهمیت بالایی برای مهار آفات برخوردار می باشد.




1397/02/26
15:13:13
5.0 از 5
4808
تگهای خبر: آلودگی , تردد , سازمان
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن