سازه فلزی مقاوم تراست یا سازه بتنی؟

سازه فلزی مقاوم تراست یا سازه بتنی؟

تاكسی مدرن: عضو سازمان نظام مهندسی اظهار داشت: در ده سال قبل استفاده از سازه های بتنی نسبت به سازه های فلزی 70 درصد رشد داشته اما هیچ كدام دلیل بر مقاوم بودن سازه ای بر سازه دیگر نیست بلكه در استفاده از سازه ها طراحی مناسب و نحوه اجرا مهم است.



به گزارش تاكسی مدرن به نقل از ایسنا، مهندس رضا حیدریون عضو سازمان نظام مهندسی كشور اظهار داشت: در دهه 70 تا 80 ساخت و سازها به سمت استفاده از سازه های فلزی رفت، قوانین شهرداری هم در استفاده از این سازه ها سخت گیری زیادی نداشت؛ اما در سال های اخیر نوع استفاده از سازه ها در ساخت و ساز تغییر و به سمت استفاده از سازه های بتنی رفته است. رشد سازه ها در ده سال قبل بیش از 70 درصد به سمت سازه های بتنی بوده در صورتی كه سازه های فلزی كمتر از 5 درصد استفاده شده است اما هیچ كدام دلیل بر مقاوم بودن سازه ای بر سازه دیگر نیست بلكه اگر طراحی مناسب باشد و اجرا با كیفیت باشد، هم سازه فلزی هم بتنی می تواند مقاومت یكسانی داشته باشد.

رئیس انجمن صنفی مهندسان عمران شهر تهران اظهار داشت: به نظر می رسد در این سال ها سرمایه گذاری و جذب سرمایه اهمیت داشته است و به ساختمان بعنوان كالای سرمایه ای توجه شده است. در سازه های بتنی نقدینگی كمتری صرف می گردد و به صرفه تر است.

وی در ادامه درباره تفاوت اسكلت فلزی و بتنی اظهار داشت: سازه های بتنی در آتش سوزی ها مقاوم تر از سازه های فلزی هستند البته سازه های فلزی را هم می توان دربرابر آتش سوزی مقاوم كرد اما این كار هزینه های خویش را دارد؛ اما به صورت كلی سازه هایی كه پوشش ضعیفی داشته باشند دربرابر آتش سوزی مقاومت كمتری دارند. در مقایسه این دو سازه عوامل دیگری مثل منطقه جغرافیایی، مصالح، خوردگی هم تاثیر دارد. باید دید كه این نوع سازه در كدام منطقه جغرافیایی نصب می گردد بعنوان نمونه در مناطق شمالی سازه های بتنی بیشتر استفاده می گردد چون سازه های فلزی در برابر رطوبت خوردگی بیشتری دارند و در برابر عوامل جوی صدمه پذیرترند. دسترسی به مصالح هم مهم است در بعضی مناطق كارخانه سیمان و معادن شن و ماسه فراوان تراست كه بیشتر از سازه های بتنی استفاده می گردد اما در بعضی مناطق هزینه حمل و نقل اضافه می گردد.

حیدریون تصریح كرد: نكته كلیدی در كیفیت ساخت و ساز سازنده نوع سازه است پس در ساخت ساختمان هم مثل یك كالا صلاحیت افراد سازنده مهم است؛ وقتی سرمایه گذاران وارد صنعت ساخت و ساز می شوند جای بهره بردار را می گیرند.

وی اظهار داشت: در روند ساخت و ساز، قوانین به درستی مشخص است و آیین نامه های كنترل ساختمان و قانون نظام مهندسی كه قانون خوبی است وظایف ارگان ها و سازمان ها را مشخص كرده است اما به درستی اجرا نشده است. از سال 76 با اجرای قانون نظام مهندسی، طراحی ها به درستی رو به انجام است اما پس از طراحی كار اجرا مهم است.

وی ادامه داد: سازمان های شهرداری و وزارت راه و شهرسازی در كنار سازمان نظام مهندسی نقش كنترلی دارند اما در سال های اخیر تكلیف قانونی كه به عهده شهردای تهران نهاده شده است برای اجرای ساختمان توسط مهندسان ذیصلاح به درستی عملیاتی نشده است. هم اكنون برای ساختمان های بالای 2000 متر مجری ذیصلاح استفاده می گردد كه عملا كمتر از ده درصد ساختمان های تهران را شامل می گردد و عملا ساختمان ها به وسیله افراد فاقد صلاحیت ساخته می گردد.

حیدریون در ادامه اظهار داشت: هم اكنون 4400 هكتار از مساحت شهر تهران در بافت فرسوده قرار گرفته است، در وضعیت فعلی چهارصد هزار واحد مسكونی با سازه فلزی غیرمقاوم هستند ازاین رو مقاوم سازی بافت های فرسوده در دستور كار دولت دوازدهم است و دغدغه جدی دولت می باشد تا به سمت اصلاح روند بافت فرسوده پیش برویم كه البته این مقدمه ای برای با كیفیت تر شدن ساخت و سازها است.

مهندس تورج فرهادی قائم مقام معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران هم در ارتباط تلفنی خاطرنشان كرد: آنچه در نوع سازه در ساخت و ساز بسیار مهم است توجه به جزئیات در اجرای سازه های فولادی و بتنی و توجه به اتصالات است ازاین رو ما به دنبال این هستیم كه ترتیبی اتخاذ شود كه حضور مجری برای تمام ساختمان ها الزامی شود.

فرهادی درباره مقاوم سازی ساختمان ها هم اظهار داشت: بیمه كیفیت ساختمان باید الزامی شود البته اتفاقات خوبی در حال انجام می باشد و از بیمه مركزی پیگیر مبحث هستیم. حضور ناظران و مجریان به نحوی كه بر كیفیت ساختمان تاثیر گذار باشد كه به شناسنامه فنی خوب برسیم، نبوده است. شهرداری، سازمان نظام مهندسی و وزارت راه و شهر سازی باید در این زمینه همكاری داشته باشند.

محمد شكرچی زاده معاون وزیر و رئیس مركز تحقیقات مسكن و شهرسازی هم در ارتباط تلفنی اظهار داشت: فرایند نظارت بر اجرای ساختمان ها باید به گونه ای باشد كه حقوق شهروندان رعایت شود.

وی اضافه كرد: در سال های اخیر تغییراتی در ساز و كار نظارتی انجام شده و در كمیسیون زیربنایی مجلس نهایی شده و مراحل بعدی را طی می كند. وقتی بتن ریزی انجام می گردد و مهندس ناظر و مجری حضور ندارد، ساخت و ساز ها به مشكل می خورد. ازاین رو آنچه در ساخت وسازها مهم است توجه به بیمه است. بیمه بیشتر مربوط به پرسنلی می گردد كه در زمان ساخت و ساز ساختمان حضور دارند و شركت بیمه گر خویش را درگیر محصول نهایی نمی كند حتی درجه بندی شركت ها هم بر مبنای بیمه و ریسك پذیری صورت نمی گیرد اما اگر این كار عملی شود می توانیم در این راه از ساخت و سازهای با كیفیت تری برخوردار باشیم.

بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبكه خبر، شكرچی زاده در ادامه درباره مقاوم سازی بافت های فرسوده هم اظهار داشت: در مقوله بافت فرسوده كه نزدیك 20 درصد مساحت شهرهای ما را به خود اختصاص داده، برنامه جدی دولت دوازدهم این است كه هم پروژه های متعددی را در شركت عمران و بهسازی پیش بینی كرده است و هم تسهیلات لازم برای این كار درنظر گرفته تا صدمه پذیرترین نقاط هم در برخورد با زلزله با محوریت كاهش صدمه پذیری مقاوم سازی شود.




1396/10/14
20:12:51
5.0 / 5
4798
تگهای خبر: ساخت و ساز , شهرداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن