چرا عراق تعرفه واردات را افزایش داد؟ ایران هدف خاص این تصمیم نیست

چرا عراق تعرفه واردات را افزایش داد؟ ایران هدف خاص این تصمیم نیست

تاکسی مدرن: درپی انتشار اخباری درباره ی افزایش ناگهانی تعرفه بر کالاهای ایرانی در عراق، مسئولان سازمان توسعه تجارت اعلام نمودند که این تصمیم فقط متوجه ایران نبوده و در جهت پشتیبانی از تولیدداخلی عراق است.



به گزارش تاکسی مدرن به نقل از مهر، در ایام اخیر، گزارش هایی در بعضی رسانه ها و شبکه های اجتماعی انتشار یافته که از اعمال تعرفه های سنگین از جانب دولت عراق بر کالاهای صادراتی ایران حکایت دارد؛ موضوعی که به زعم برخی فعالان اقتصادی، روند تجارت میان دو کشور را تحت تاثیر قرار داده و سبب توقف برخی محموله ها در مرزها شده است.
با این حال، سازمان توسعه تجارت ایران ضمن رد این ادعا که تعرفه ها صرفا متوجه کالاهای ایرانی است، اعلام نموده که اقدامات دولت عراق در قالب سیاست پشتیبانی از تولید داخلی صورت می گیرد و این تعرفه ها برای همه کشورها، بتناسب نوع کالا و وضعیت تولید آن در عراق، اعمال می شود.
افزایش تعرفه برای همه کشورها اعمال می شود
در این رابطه فرزاد پیلتن، مشاور رئیس سازمان توسعه تجارت ایران و دستیار وی در امور بین الملل در گفتگو با خبرنگار مهر، به تشریح ابعاد این مساله و راهکارهای پیش روی صادرکنندگان ایرانی پرداخت و اظهار داشت: عراق در قالب قانون پشتیبانی از تولید داخل، بر واردات برخی کالاها تعرفه وضع کرده که این مورد صرفا شامل ایران نبوده و تمامی کشورها را در بر می گیرد.
پیلتن توضیح داد: عراق برای کالاهایی که توان تولید داخلی آنرا دارد، از راه افزایش تعرفه واردات حمایت می کند. این مورد شامل خیلی از محصولات همچون ظروف پلاستیکی، کالاهای یکبار مصرف و همینطور محصولات کشاورزی است. در مورد محصولات کشاورزی، حمایت تعرفه ای به شکل فصلی اعمال می شود و این اقدام هم جنبه حمایتی دارد، نه محدودسازی.
دستیار رئیس سازمان توسعه تجارت در امور بین الملل تصریح کرد: ازاین رو در دوره هایی که تولید داخلی کالاهای عراقی کفایت می کند، کالاهای مشابه خارجی مشمول تعرفه های بالا یا حتی ممنوعیت موقت واردات می شوند.
تعرفه ها شناور و وابسته به توان تولید داخلی عراق است
وی ضمن اشاره به تجربه برخی صادرکنندگان ایرانی که اخیراً در مرز عراق با افزایش تعرفه روبه رو شده اند، اظهار نمود: گاهی اوقات صادرکنندگان ما در مرز متوجه افزایش ناگهانی تعرفه ها می شوند، اما این افزایش به شکل کلی اعمال می شود و منحصر به ایران نیست؛ به صورت مثال، صادرکننده ای که شکلات صادر می کرد هم با این مورد روبرو شده بود.
مشاور رئیس سازمان توسعه تجارت همینطور تاکید کرد: تعرفه های وارداتی عراق بسته به نوع کالا، میزان تولید داخلی آن و سهم بازار متفاوت است؛ بعنوان مثال، اگر کالایی به صورت کامل در داخل عراق تولید شود، امکان دارد تعرفه واردات آن به صورت کامل افزایش یابد. اما اگر فقط ۳۰ درصد نیاز بازار توسط تولید داخل تأمین شود، دولت عراق تعرفه ای پایین تر اعمال می کند تا بقیه نیاز از راه واردات تأمین شود.
توصیه به صادرکنندگان: تنوع روش های ورود به بازار عراق
او یکی از اهداف دیگر دولت عراق را جذب سرمایه گذاری خارجی دانست و اضافه کرد: عراق به دنبال آن است که صادرکنندگان خارجی همچون ایرانی ها، به جای صادرات صرف، در داخل عراق سرمایه گذاری و تولید کنند. این روند می تواند ضمن کاهش هزینه ها، از مزایای حمایتی دولت عراق در قسمت سرمایه گذاری هم بهره مند شود.
پیلتن خاطرنشان کرد: شرکتهای ایرانی برای حفظ بازار عراق، می توانند از روش هایی مانند تولید مشارکتی، انتقال فناوری یا تأسیس واحدهای تولیدی در داخل عراق استفاده نمایند که علاوه بر کاهش هزینه های تعرفه ای، به تقویت روابط اقتصادی دوجانبه هم کمک می نماید.
افزایش تعرفه و ممنوعیت واردات مبحث جدیدی نیست
همچنین عبدالامیر ربیهاوی، مدیرکل دفتر غرب آسیا سازمان توسعه تجارت ایران در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیحی در رابطه با سیاستهای تجاری عراق اظهار داشت: مبحث ممنوعیت یا افزایش نرخ تعرفه واردات، مساله ای جدید در تعاملات تجاری با عراق نیست و سابقه دار است.
ربیهاوی اضافه کرد: برخی کالاها بر مبنای قانون پشتیبانی از تولید داخل عراق و بنا به درخواست واحدهای تولیدی عراقی، مشمول ممنوعیت واردات یا افزایش تعرفه می شوند.
وی تصریح کرد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این حوزه همواره مبتنی بر تعامل، گفتگو و پیگیری از راه وزارت تجارت عراق بوده رویکرد جمهوری اسلامی ایران در این حوزه همواره مبتنی بر تعامل، گفتگو و پیگیری از راه وزارت تجارت عراق بوده و بعد از بررسی های لازم، مبحث به تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی اطلاع رسانی می شود تا تصمیمات موردنیاز برای ادامه فعالیت تجاری خود اتخاذ کنند.
نکته مهم آن که مسؤلان سازمان توسعه تجارت تاکید کردند بازار عراق همچنان از اولویت های اصلی صادراتی ایران است. فعالان اقتصادی می توانند با سرمایه گذاری مستقیم، تولید مشترک یا تأسیس نمایندگی و کارخانه در خاک عراق، ضمن کاهش هزینه ها، از حمایت های قانونی دولت این کشور هم بهره مند شوند.


منبع:

1404/02/19
13:34:33
5.0 از 5
5
تگهای خبر: تولید , سازمان , شركت , صادرات
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن

تاکسی مدرن، همراه هوشمند شما در سفرهای شهری