پیروز حناچی مطرح كرد:

زلزله بم از مهم ترین زلزله های شهری ایران بود

زلزله بم از مهم ترین زلزله های شهری ایران بود

تاکسی مدرن: شهردار سابق تهران بر ضرورت استفاده از تجربیات زلزله بم در مدیریت بحران تاکید نمود.


به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، پیروز حناچی که در زمان وقوع زلزله بم، معاون شهرسازی و معماری وزارت مسکن و شهرسازی بود، در نشست بازخوانی مدیریت بحران زلزله بم که عصر روز گذشته برگزار شد، به تجربه بازسازی شهر بم بعد از زلزله با شعار «هویت، مشارکت و پایداری» پرداخت و اظهار داشت: در موضوع هویت، روزهای اولیه که زمزمه های جابجایی شهر عنوان شد، دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی با این مساله مخالفت کرد و تجربه های لار و طبس تکرار نشد. در موضوع مشارکت، طراحی واحدهای مسکونی با مشارکت و نظرسنجی از مردم صورت گرفت؛ اما متاسفانه در ادامه و بعد از مرحله طراحی، به سبب فشار مضاعف برای سرعت بالا و تحویل واحدها و تغییر دولت در سال ۸۴ نظام مهندسی فقط توانست که در موضوع پایداری سازه ها مقاومت داشته باشد.
این استاد دانشگاه تهران زلزله بم را از زلزله های مهم شهری در ایران برشمرد و اظهار داشت: زلزله ای که سال ها پیش در کوبه ژاپن رخ داد یک زلزله شهری مهم و معاصر است و به عنوان نقطه عطف در تاریخ زلزله های ژاپن شناخته می شود. این مساله در مورد زلزله بم و کشور ما نیز وجود دارد. زلزله کوبه از مرگبارترین زمین لرزه ها در ژاپن بود که بیش از شش هزار کشته برجای گذاشت و دومین بندر بزرگ این کشور را به کلی نابود کرد. بزرگراه های این شهر از بین رفت و خیلی از ساختمان ها فرو ریخت و پل های زیادی منهدم شد، در کل شوک بزرگی در کشور ژاپن و در پی این زلزله بوجود آمد، در این زلزله، در اثر بسته شدن مسیر، امکان امدادرسانی مبتلا به اختلال شده و صد میلیارد دلار خسارت وارد شد، اما این زلزله با وجود تمامی هزینه های مالی و انسانی اش، کاستی های موجود در یک ساختار شهری امروزی در مقابل زمین لرزه را نیز به خوبی آشکار کرد؛ بنا بر این کارشناسان زلزله از این رویداد به عنوان یک مدل حقیقی و باارزش مطالعاتی در حوزه شناخت زمین لرزه و آثار تخریبی آن در جوامع شهری و صنعتی امروزی استفاده کردند.
شهردار سابق تهران با اعلان اینکه ما هم باید با زلزله بم مانند زلزله کوبه رفتار کرده و از آن تجربیات و درس هایی را به دست بیاوریم، اظهار داشت: همچون درس ها و تجربیات زلزله کوبه که از طرف دولت ژاپن مورد استفاده قرار گرفت می توان به ضرورت افزایش سطح استانداردهای ایمنی در ساختمان ها و زیرساخت های شهری حتی در مناطقی که احتمال زمین لرزه در آنها کمتر است، توجه و برنامه ریزی برای کاهش سطح لطمه پذیری ساختمان های قدیمی در مقایسه با ساختمان های جدید، تقویت و ایمن سازی شبکه های حیاتی شهری مانند خطوط ارتباطاتی، شبکه های برق، آب و گاز در شهرهای بزرگ، اتخاذ تمهیدات لازم برای کمک رسانی به ساختمان های بلندمرتبه لطمه دیده، افزایش سطح هماهنگی میان نیروهای کمکی و دستگاه های شهری، توجه علمی و سازمان یافته به ناهنجاری های اجتماعی و مشکلات روانی و استفاده از مصالح سبک و در عین حال مقاوم در ساختمان سازی و افزایش سطح آموزش عمومی اشاره نمود.
حناچی با اعلان اینکه موسسه جایکا در ژاپن از این تجربیات به خوبی بهره برده است، اظهار داشت: پروژه جایکا در تهران نیز استفاده از دستاوردهای زلزله کوبه بود که در این خصوص اقداماتی هم انجام شد.
وی وجود فرودگاه در شهر بم را عاملی مهم در ارتقا سرعت امدادرسانی در این شهر دانست و اظهار داشت: یکی دیگر از تجارب بم وجود فرودگاه در این شهر بود. این فرودگاه علاوه بر امدادرسانی در مراحل و روند بازسازی هم بسیار موثر بود.
بیشتر بخوانید:
از وقتی که «بم» لرزید
این استاد دانشگاه تهران اصرار کرد که بهتر است در حال حاضر ودر شرایطی که هنوز زلزله ای رخ نداده برای کاهش خسارات ناشی از آن اقدام نماییم، تا در هنگام زلزله چرخه مدیریت بحران با فشار کمتری مواجه شود.




منبع:

1401/10/06
14:16:49
0.0 / 5
458
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , سازمان , شهردار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن