شهردار تهران: گزارش ملی و رسمی پلاسكو به دست ما رسید

شهردار تهران: گزارش ملی و رسمی پلاسكو به دست ما رسید

تاكسی مدرن: شهردار تهران بعدازظهر امروز به همراه اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران كشور و محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جلسه فصل تابستان شورای مدیریت بحران تهران كه در ساختمان اصلی شهرداری برگزار شد، حضور یافت.


به گزارش تاكسی مدرن به نقل از ایسنا، پیروز حناچی در این نشست ضمن تبریك ولادت امام رضا (ع) اظهار داشت: برگزاری جلسات مدیریت بحران از نتایج پرشمار تجربیاتی است كه زلزله «كوبه» ژاپن برای دنیا به ارمغان آورد؛ زلزله ای كه در تاریخ هفدهم ژانویه ۱۹۹۵ صورت گرفت و شدت آن ۷.۳ ریشتر بود. این زمین لرزه در ساعت ۵: ۴۶ بامداد شهر كوبه ژاپن را لرزاند؛ ساعتی كه مردم در منازل خود حضور دارند. آن چه كه در آن ساعت و روز در آن شهر رخ داد، تبدیل به یك آزمایشگاه جهانی كامل برای زلزله های شهری شد.
وی افزود: ژاپنی ها اساسا به نسبت خیلی از كشورهای دیگر، آمادگی زیادی برای آن اتفاق داشتند، اما بیشتر از ۶۴۰۰ نفر جان خودرا به تبع این زلزله از دست دادند؛ شهردار كوبه نیز پس از این اتفاق خودكشی كرد.
حناچی اظهار داشت: زلزله كوبه خیلی زود بعنوان یك آزمایشگاه بزرگ جهانی برای زمین لرزه شهری شناخته شد و نتایج بسیار عمیقی داشت. همچون این كه استانداردهای ایمنی در ژاپن بعد از این اتفاق بطور ملموسی افزایش پیدا كرد؛ شبكه های حیاتی از قبیل مترو، خطوط ارتباطی آب، برق و گاز تقویت شدند. یكی از محورهای اصلی مطالعات جایكا در تهران نیز همین موضوعات بود.
شهردار تهران افزود: این زلزله زیرساخت های زیرزمینی را نیز تحت تاثیر قرار داد بطوریكه پل های تك پایه به شدت آزار دیدند، آتش سوزی های گسترده ای پس از زلزله رخ داد و در نهایت حدود ۷۰۰۰ ساختمان لطمه دید.
حناچی با اشاره به اینكه در این زلزله سوژه كمك رسانی به ساختمان های بلند چالشی جدی بود، عنوان كرد: براثر این حادثه ژاپنی ها متوجه شدند آن طور كه لازم است آمادگی لازم را ندارند. لطمه های مربوط به فقدان هماهنگی بین نیروهای كمك رسان نیز از تجربیات این زلزله بود.
وی با اشاره به اینكه هماهنگی میان نیروهای دخیل و كمك رسان همان چیزی است كه برای نیل به آن در این نشست گرد آمده ایم، افزود: افزایش اضطراب، خودكشی، استفاده بیش از اندازه از الكل و طلاق همچون تبعات اجتماعی زلزله كوبه ژاپن بود. یكی از اقدامات مهمی كه ژاپنی ها پس از این زلزله انجام دادند این بود كه هزینه زیادی برای سرپیچی از قوانین در نظر گرفتند؛ در واقع از آن تاریخ رعایت استانداردهای ساخت وساز و ایمنی سیستم های گرمایشی به شكل خاص در اولویت قرار گرفت؛ انجام مانورهای گسترده بعد از وقوع این زلزله اهمیت فراوان پیدا كرد و سوژه استفاده از مصالح سبك و مقاوم در سازه های شهری در دستور كار قرار گرفت.
شهردار تهران تاكید كرد: ژاپن بر روی چهار گسل بزرگ و شناخته شده قرار گرفته و به همین خاطر است كه همواره خطر تكرار چنین حادثه ای را در نظر می گیرد.
حناچی در بخش دیگری از سخنان خود اشاره كرد: درست است كه زلزله اصلی ترین خطر در تهران است، اما به هیچ وجه تنها خطر نیست. ما در تهران با خطراتی روبرو می باشیم كه به ظاهر با یك اتفاق كوچك شروع می شوند، اما می توانند خیلی زود به یك فاجعه ملی تبدیل شوند.
حناچی با اشاره به اینكه پلاسكو ساختمانی بود كه كسی فكر نمی كرد به آن شكل فرو بریزد، اظهار داشت: اما فروریختن آن به یك فاجعه ملی تبدیل شد؛ این از خاصیت های تهران است. خوشبختانه گزارش ملی و رسمی پلاسكو روز گذشته به دست ما رسید. در چنین گزارشی امكان دارد دستگاه های مسئول به راحتی نقش خودرا نپذیرند یا این كه دستگاه مخاطب اساسا نمی تواند یك گزارش بی طرف تدوین كند. اما دولت یك مبنای خوب گذاشت؛ این كه برای تهیه و تدوین چنین گزارشی، یك مجموعه كاملا بی طرف و متخصص تشكیل گردد. این یك اقدام منحصربه فرد بود.
وی با اشاره به اهداف برگزاری جلسه امروز عنوان كرد: هدف ما در این نشست افزایش تاب آوری شهر تهران است؛ این كه تهران باید در مقابل هر حادثه ای، حتی بحران های اجتماعی، تاب آوری خودرا حفظ كند. شهر باید به سطحی از آمادگی برسد كه در مقابل هیچ فاجعه ای از هم فرو نپاشد.
حناچی اظهار داشت: شهرداری تهران حاضر است برای بسط ایستگاه های شبكه ارتباطی اضطراری همكاری كند و برای آن فضاهای لازم را در نظر بگیرد.
وی سوژه استان های معین را در مدیریت بحران بسیار مهم دانست و تصریح كرد: یكی از تجربیات زلزله شهر كوبه ژاپن این بود افرادی كه خود در حادثه درگیر شده اند، نمی توانند به دیگران كمك رسانی كنند؛ در این موارد دستگاه هایی كه درگیر نیستند باید كمك كنند.
شهردار تهران درانتها سخنانش اشاره كرد: امیدوارم این فعالیت ها به نتایج مثبت ختم شود. امیدوارم تهران بحران گسترده ای را تجربه نكند، اما اگر هم اتفاق افتاد، تلاش می نماییم با آمادگی كه از قبل به دست می آوریم آنرا به بهترین شكل ممكن مدیریت نماییم.
در بخش دیگری از این جلسه اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران كشور نیز ضمن قدردانی از اعضای شورای هماهنگی مدیریت بحران تهران اظهار داشت: در تهران تنها زلزله نیست كه اهمیت دارد و باید مخاطرات دیگر از قبیل سیلاب را نیز مورد توجه قرار دهیم.
بر طبق گزارش سایت پلیس، وی خاطرنشان نشان كرد: همانطور كه می دانید وزیر كشور سوژه تعیین استان های معین را بعنوان یك اولویت مطرح نمودند. بعد از جلسات متراكم، دستورالعمل جامعی در همین مورد تدوین شد كه برمبنای آن استاندار تهران متولی هماهنگی كلی در این پروسه شده است و خیلی از استان ها نیز ارتباطشان را با تهران برقرار كرده اند. این اقدام بسیار عالی و باارزش است.




منبع:

1398/04/20
14:04:04
5.0 از 5
4356
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن