۴ و نیم میلیون تن کالای اساسی در انتظار تخلیه و ترخیص

۴ و نیم میلیون تن کالای اساسی در انتظار تخلیه و ترخیص

به گزارش تاکسی مدرن، رییس کل گمرک ایران اظهار داشت: در 13 بندری که هم اکنون کالاهای اساسی در آنها وجود دارد حدود 4.5 میلیون تن کالا اساسی موجود است.



به گزارش تاکسی مدرن به نقل از مهر، فرود عسگری، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، امروز در چهل وسومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، ضمن اشاره به همکاری دستگاه های مختلف در فرایند واردات و صادرات اظهار داشت: در شرایط فعلی، هماهنگی میان نهادهایی مانند استاندارد، بهداشت، قرنطینه و مرکز ارتباطات رادیویی اهمیت ویژه ای دارد و در صورت بروز مشکل، مبحث برای تصمیم گیری فوری به دستگاه مسئول ارجاع می شود.
عسگری با تشریح قسمتی از تصمیمات اتخاذشده در دوره جنگ اظهار داشت: برای برخی الزامات همچون کد رهگیری و تأمین ارز، مجوزهایی دریافت شد تا مطالبه این موارد در شرایط جنگی متوقف شود.
وی اضافه کرد: در موضوع هایی مانند اصلاح ارزش کالا، تعرفه و ثبت سفارش نیز مجوزهای لازم گرفتن شد تا صاحبان کالا یا نمایندگان آنها برای انجام اصلاحات، مدت طولانی در انتظار نمانند.
رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: در همین چارچوب حدود ۶۳۰۰ خودرو بدون مطالبه کد رهگیری مرخص شد. این اقدام با مجوز شورای عالی امنیت ملی و هماهنگی بانک مرکزی انجام گرفت و در شرایط جنگی به تداوم روند ترخیص خودرو ها کمک کرد.

بندر امام از دو خروجی به شش خروجی رسید

عسگری ضمن اشاره به اقداماتی که برای افزایش ظرفیت گمرکی انجام شده است، اظهار داشت: تعداد خطوط خروجی گمرک بندر امام خمینی(ره) از دو خط به شش خط بالا رفته است.
وی اضافه کرد: برای واحدهایی که با مشکل نقدینگی مواجه بودند نیز مجوزهایی دریافت شد و اجرای برخی مقررات قانون بودجه تا آخر سال تمدید گردید تا محدودیت های مالی، روند فعالیت اقتصادی و ترخیص کالا را متوقف نکند.

نسخه اضطراری گمرک برای روزهای جنگ

معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: گمرک قبل از آغاز جنگ، احتمال بروز اختلال در تجارت را بررسی نموده و به همین دلیل بسته ای برای مدیریت شرایط اضطراری آماده کرده بود.
به گفته وی، این بسته در روز دهم آماده و برای طی مراحل قانونی به دولت عرضه شد و قسمتی از آن نیز در ستاد ملی گذر به ریاست معاون اول رئیس جمهوری و با دبیری وزیر راه و شهرسازی مورد بررسی قرار گرفت.
عسگری اضافه کرد: کلیات بسته تصویب شده و برای آن ۹ ماده تدوین شده است که بخش عمده آنها در کمیسیون اقتصاد نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
وی هدف اصلی این مجموعه تصمیمات را ممانعت از ماندگاری کالا در مرز و رساندن سریع محموله ها به واحدهای تولیدی عنوان نمود و اظهار داشت: کنترل های قرنطینه، بهداشت، استاندارد و محیط زیست همچنان باید صورت گیرد، اما این کنترل ها نباید به توقف کالا در مرز منجر شود.

نمونه برداری همان جا، آزمایش در مسیر

رئیس کل گمرک در رابطه با تغییر شیوه نمونه برداری از کالاها نیز توضیح داد: پیشنهاد شده نمونه در مرز گرفته شود، اما کالا به مقصد خود حرکت نماید و دستگاه تخصصی مربوطه در مدت زمان حمل، آزمایش و بررسی های لازم را انجام دهد.
وی اضافه کرد: بعنوان مثال، اگر مقصد یک محموله اصفهان باشد، نمونه در مرز برداشته می شود و کالا به گمرک یا انبار مقصد انتقال می یابد و آزمایش نمونه در همین فاصله به انجام می رسد.
عسگری اضافه کرد: اگر انجام آزمایش در طول این مدت ممکن نباشد، می توان کالا را با تعهد عدم مصرف به انبار صاحب کالا منتقل کرد تا علاوه بر ممانعت از توقف محموله در گمرک، هزینه های انبارداری نیز کاهش پیدا کند.
وی در رابطه با کالاهایی مانند گندم که امکان دارد نیازمند تأیید چند دستگاه باشند نیز اظهار داشت: پیشنهاد شده نمونه برداری تنها یک مرتبه و در زمان حضور کشتی در بندر یا کامیون در مرز صورت گیرد تا دستگاه های بهداشت، استاندارد، محیط زیست و قرنطینه بررسی های خویش را بر همان نمونه انجام دهند.

بارنامه جلوتر بود، ترخیص متوقف نمی شود

عسگری یکی دیگر از موانع موجود در راه ترخیص را تقدم ثبت سفارش نسبت به بارنامه دانست و اظهار داشت: اگر بارنامه کالا صادر شده اما ثبت سفارش بعد از آن انجام شده باشد، باید امکان ترخیص وجود داشته باشد.
وی اضافه کرد: این مساله در بسته پیشنهادی گمرک پیش بینی شده و مقرر است اختیار لازم به گمرک داده شود با اعمال کنترل های مورد نیاز، کالا را متوقف نکند.
رئیس کل گمرک همینطور در رابطه با اصلاح اطلاعاتی مانند سال ساخت یا ارزش کالا اظهار داشت: پیشنهاد شده در چنین مواردی نیز محموله متوقف نشود و صاحب کالا بتواند با عرضه تضمین های لازم، فرایند ترخیص را ادامه دهد.

سه راهکار برای تأمین ارز واردات

عسگری در رابطه با سازوکارهای پیشنهادی برای واردات بدون انتقال ارز اظهار داشت: سه مسیر دراین خصوص طرح شده است؛ استفاده از ارز سپرده خود واردکننده، واردات در مقابل صادرات و سایر شیوه های تأمین ارز.
وی اظهار داشت: این مساله در کمیسیون اقتصاد طرح شده و امیدواریم با حضور نمایندگان بانک مرکزی، سازوکار نهائی آن مشخص شود.
معاون وزیر اقتصاد همینطور از راهکاری برای ممانعت از فاسد شدن کالاهای نیازمند بررسی های بهداشتی آگاهی داد و اظهار داشت: در تعدادی موارد می توان کالا را با تعهد عدم مصرف به سردخانه صاحب کالا منتقل کرد تا تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسی ها، محموله در انبار گمرک باقی نماند.
رئیس کل گمرک از تمدید مجموعه مصوبات اضطراری این سازمان تا پایان شهریورماه آگاهی داد و اظهار داشت: مصوبه ۶۵ بندی، مصوبه ۱۲ بندی و مصوبه ۱۱ بندی گمرک همگی تمدید شده و این تصمیم به گمرکات تمام کشور ابلاغ گردیده است.

چک صیادی بجای ضمانت نامه روی میز گمرک

عسگری ضمن اشاره به مشکلات برخی فعالین اقتصادی برای دریافت ضمانت نامه بانکی اظهار داشت: پیشنهاد شده در موارد مشخص، امکان استفاده از چک صیادی بجای ضمانت نامه برای پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده فراهم گردد.
وی تاکید کرد: گمرک در آخر زنجیره کنترل قرار دارد و سیاستگذاری باید از طرف دستگاه های متولی انجام شود؛ وظیفه گمرک اجرای سیاستها و تسهیل فرآیندهای تجاری است.

بازرگان هنوز تا حذف کامل صف فاصله دارد

عسگری در ادامه به وضعیت مرز بازرگان اشاره نمود و اظهار داشت: در مقطعی حدود ۲۵۰۰ کامیون برای خروج از کشور در صف قرار داشتند که با اقدامات انجام شده این تعداد کاهش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: برای افزایش ظرفیت پذیرش کامیون در سمت ترکیه مذاکراتی انجام شده و این مساله همچنان درحال پیگیری است. در تعدادی مرزها مانند آستارا محدودیت جدی وجود ندارد و هر کامیونی که مدارک آن کامل باشد، امکان خروج خواهد داشت.
به گفته رئیس کل گمرک، در مرزهای افغانستان نیز محدودیت مشابهی وجود ندارد و حتی امکان ارسال تعداد زیادی کامیون فراهم است، اما در سوداگر شرایط متفاوت است؛ در دوره جنگ حدود ۳۰۰۰ کامیون درگیر بودند و الان شمار کامیون های منتظر به حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ دستگاه رسیده است.

ترکیه باید ظرفیت پذیرش را بالا ببرد

رئیس کل گمرک شرط حذف کامل صف کامیون ها در سوداگر را افزایش ظرفیت پذیرش در طرف ترکیه عنوان نمود و اظهار داشت: برای رسیدن صف به صفر، طرف مقابل باید بتواند روزانه حدود ۵۰۰ کامیون را پذیرش کند.
عسگری اضافه کرد: تبادل نظر با طرف ترکیه ای ادامه دارد و مقرر است این هفته نیز برای پیگیری مبحث در مرز بازرگان حضور داشته باشیم.
عسگری در تشریح وضعیت مرز ریمدان نیز اظهار داشت: کامیون های پاکستانی حدود ۶۰ تن بار حمل می کنند، در صورتیکه ظرفیت انتقال بار در داخل کشور حدود ۲۰ تن است.
وی اضافه کرد: مقصد این محموله ها منطقه آزاد چابهار است و قرار شده از پنجشنبه همین هفته، ظرفیت و روند انتقال این کالاها بهبود پیدا کند.

گمرک نیروی خویش را هشت برابر کرد

معاون وزیر اقتصاد ضمن اشاره به افزایش نیروهای گمرکی در ریمدان اظهار داشت: تعداد نیروهای گمرک در این منطقه از پنج نفر به حدود ۴۰ نفر بالا رفته و این آمادگی وجود دارد که خدمات گمرکی حتی در دو شیفت و تا ۲۴ ساعت شبانه روز عرضه شود.
وی اضافه کرد: سه تا چهار لاین در پایانه و بازارچه مرزی به وجود آمده و از نظر عرضه خدمات گمرکی مشکلی وجود ندارد؛ با این وجود، افزایش ظرفیت پذیرش کامیون در طرف پاکستانی همچنان یک لزوم است.
عسگری تاکید کرد: برای عبور از این وضعیت، طرف پاکستانی نیز باید پای کار بیاید. هم اکنون حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ کامیون در همین شرایط درحال تخلیه بار هستند.
وی همینطور اظهار داشت: استانداری سیستان و بلوچستان، وزارت راه و شهرسازی، پایانه ها و سایر دستگاه های مرتبط باید برای حل این مشکل وارد عمل شوند، برای اینکه مبحث ریمدان یک مساله ملی است.

تجارت خارجی زیر فشار افت صادرات

رئیس کل گمرک در ادامه به آمار تجارت خارجی کشور پرداخت و اظهار داشت: از شروع سال تا ۲۵ مردادماه، صادرات کشور حدود ۱۵ میلیارد دلار و واردات نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار بوده است.
به گفته عسگری، صادرات کشور در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۴ درصد کاهش داشته است.
وی همینطور از کاهش قابل توجه واردات موبایل آگاهی داد و اظهار داشت: در مدت مشابه سال قبل حدود سه میلیون و ۱۶۰ هزار دستگاه موبایل وارد کشور شده بود، اما سال جاری تعداد واردات به حدود یک میلیون دستگاه رسیده و ارزش واردات این کالا نیز حدود ۷۰ درصد کاسته شده است.

اولویت با تولید است، نه تلفن همراه

عسگری علت کاهش واردات موبایل را تغییر اولویت های وارداتی عنوان نمود و اظهار داشت: در شرایط فعلی موبایل در اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار ندارد و تأمین مواد اولیه و کالاهای مورد نیاز تولید در اولویت است.
وی با این وجود از رشد ترخیص خودرو آگاهی داد و اضافه کرد: تا ۲۵ مردادماه حدود ۲۵ هزار دستگاه خودرو ترخیص شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش حدود ۶۷ درصدی داشته است.

ترانزیت از مرز ۶ میلیون تن عبور کرد

رئیس کل گمرک وضعیت ترانزیت خارجی را نسبتاً مناسب ارزیابی کرد و اظهار داشت: حجم ترانزیت خارجی کشور به حدود ۶.۵ میلیون تن رسیده است.
وی در رابطه با روند تأمین کالاهای اساسی نیز اظهار داشت: از شروع سال حدود ۹.۵ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شده که ارزش آن حدود ۷ میلیارد دلار بوده است. ارزش این واردات نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود چهار درصد کاهش داشته است.

۴.۵ میلیون تن کالای اساسی در انتظار تخلیه و ترخیص

عسگری در انتها ضمن اشاره به موجودی کالاهای اساسی در بنادر کشور اظهار داشت: هم اکنون در ۱۳ بندر، حدود ۴.۵ میلیون تن کالای اساسی وجود دارد.
وی اضافه کرد: حدود چهار میلیون تن از این کالاها در گمرکات قرار دارد، ۱۴۵ هزار تن درحال تخلیه است و حدود ۵۰۰ هزار تن نیز در لنگرگاه ها منتظر تخلیه هستند.
به گفته رئیس کل گمرک، تمرکز اصلی این موجودی در بندر امام خمینی(ره) است؛ بطوریکه حدود سه میلیون تن کالای اساسی در این بندر و حدود یک میلیون تن دیگر در ۱۲ بندر کشور مستقر است.

منبع:

1405/05/28
18:42:21
0.0 از 5
5
تگهای خبر: ارتباطات , ارز , استاندارد , استانداری
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن

تاکسی مدرن، همراه هوشمند شما در سفرهای شهری