اینترنت در ایران چه طور فیلتر می شود؟

اینترنت در ایران چه طور فیلتر می شود؟

به گزارش تاکسی مدرن، یک کارشناس امنیت شبکه با تشریح ساختار فنی اینترنت ایران می گوید اینترنت بین الملل تنها از دو مسیر وارد کشور می شود و سیستم های فیلترینگ هم در دروازه های ورودی و شبکه اپراتورها مستقر هستند؛ به قول او، اپراتورها فقط مجری اجرای سیاستهای فیلترینگ هستند و نقشی در تعیین یا تغییر آن ندارند.


به گزارش تاکسی مدرن به نقل از خبر آنلاین، آرین اقبال، کارشناس امنیت شبکه، در گفت و گویی با خبرآنلاین، به تشریح نحوه ورود اینترنت به ایران و سازوکار اعمال فیلترینگ پرداخت.
بگفته او، اینترنت بین الملل از دو مسیر وارد کشور می شود؛ یکی از راه پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM) که خدمات اینترنت را به مراکز علمی و دانشگاهی ارائه می کند و دیگری از راه شرکت ارتباطات زیرساخت که تامین کننده اینترنت بین الملل برای اپراتورها و شرکتهای ارایه کننده خدمات اینترنت است.
اقبال توضیح می دهد که تجهیزات فیلترینگ در دو نقطه اصلی شبکه مستقر شده اند؛ بخشی در دروازه های بین المللی شرکت ارتباطات زیرساخت و قسمتی دیگر در شبکه اپراتورها. بگفته او، باآنکه اپراتورها موظف به خرید و نصب این تجهیزات هستند، اما هیچ اختیاری در تعیین سیاستها یا تغییر تنظیمات آنها ندارند.
این کارشناس امنیت شبکه همینطور تاکید می کند که تصمیم گیری در رابطه با فیلتر شدن یا نشدن سرویس ها توسط اپراتورها صورت نمی گیرد، بلکه مصوبات نهادهای مسئول همچون کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، قوه قضاییه و شورای عالی فضای مجازی، از طرف واحدهای مسئول روی سیستم های فیلترینگ اعمال می شود.
اقبال در قسمت دیگری از این گفتگو، به تأثیر فیلترینگ بر کیفیت اینترنت، عملکرد تجهیزات شبکه، استفاده گسترده از فیلترشکن ها و نتایج امنیتی این روند نیز پرداخته است.
متن کامل این گفت و گو را اینجا بخوانید.

منبع:

1405/04/22
20:38:41
0.0 از 5
90
تگهای خبر: آنلاین , ارتباطات , اینترنت , خدمات
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن