بانک مرکزی:
۵ بانک ناتراز تا سه سال آینده تعیین تکلیف می شوند
تاکسی مدرن: رییس مرکز تنظیم گری بانک مرکزی از حرکت این نهاد به طرف هوشمندسازی نظارت و تنظیم گری اطلاع داد و گفت با اجرای برنامه اصلاح ساختار بانکی، پنج بانک ناتراز کشور طی سه سال آینده تعیین تکلیف خواهند شد.
حجت اسماعیل زاده رئیس مرکز تنظیم گری بانک مرکزی در مراسم رونمایی از سامانه نظارت بانک مرکزی با تشریح جهت گیری های جدید این نهاد نظارتی اظهار داشت: بانک مرکزی در سالیان اخیر سه هدف کلان را دنبال کرده است؛ تعیین تکلیف بانکهای ناتراز، پیشرفت فاکتورهای نظارت و افزایش اشراف اطلاعاتی و شفافیت در شبکه بانکی.
وی با اشاره به رویکرد اصلاحی بانکهای ناتراز اظهار داشت: اگر با هیات مدیره فعلی بانک امکان اصلاح وجود داشته باشد، اقدامات اصلاحی تداوم می یابد؛ در غیر این صورت هیات سرپرستی تعیین و در نهایت بانک وارد پروسه گزیر خواهد شد.
او اضافه کرد: بانک آینده بعد از بررسی و احراز عدم امکان اصلاح، وارد پروسه گزیر شد و برای مؤسسه ملل نیز هیات سرپرستی تعیین شده است؛ همین طور بانک سرمایه برای اصلاح فاکتورها هشدار رسمی دریافت کرده است.
اسماعیل زاده با اشاره به بهبود فاکتورهای بانکی اظهار داشت: نسبت کفایت سرمایه بانکها که سال ها منفی بود، در سال ۱۴۰۳ به مثبت ۱.۷۵ درصد و بعد از تعیین تکلیف بانک آینده به مثبت ۴.۵۴ درصد رسید. وی ادامه داد: برمبنای برنامه ریزی انجام شده، شبکه بانکی باید تا پایان برنامه هفتم نسبت کفایت سرمایه خویش را به حداقل ۸ درصد برساند؛ گزینه ای که برای اولین بار در چهارچوب سیاستهای نظارتی هدف گذاری شده است.
به گفته رئیس مرکز تنظیم گری بانک مرکزی، تعداد بانکهای دارای کفایت سرمایه مثبت از ۹ به ۱۳ افزایش پیدا کرده و تعداد بانکهای منفی به ۵ مؤسسه کم شده است. همین طور افزایش سرمایه شبکه بانکی طی سال جاری به ۱۴۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده که سه برابر سال قبل است. وی ادامه داد: سه سال پی در پی است که شبکه بانکی در مجموع سودآور بوده و برآوردها نشان میدهد روند سوددهی در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه خواهد داشت.
اسماعیل زاده در ادامه از شروع طرح تخصصی سازی بانکها آگاهی داد و گفت دستورالعمل طبقه بندی بانکها ابلاغ گردیده و شیوه نامه آن ظرف دو هفته بعد منتشر می شود. بانکها بین دو تا سه سال زمان خواهند داشت تا ساختار خویش را با طبقه تخصصی تعیین شده تطبیق دهند.
رئیس مرکز تنظیم گری بانک مرکزی تاکید کرد: بعد از تعیین تکلیف بانک آینده، تعداد بانکهای ناتراز به پنج عدد کم شده و برمبنای برنامه اصلاحی، وضعیت این بانکها طی سه سال آینده مشخص خواهد شد.
وی اضافه کرد: جهت گیری بانک مرکزی از انتظار نظارتی به سوی اقتدار نظارتی تغییر کرده و تمرکز اصلی بر هوشمندسازی نظام نظارت و پیشرفت اشراف اطلاعاتی است.
اسماعیل زاده همین طور با اشاره به سیستم های جدید نظارتی اظهار داشت: سامانه «روابط اشخاص» با سه ماژول نظارت تراکنش ها و مالکیت ها درحال فعالیت است و نقش پیشگیرانه در تخلفات بانکی دارد. سیستم های هوشمند جدید نیز در راه افزایش کارآمدی و کاهش مداخله انسانی در فرآیندهای نظارت طراحی شده اند تا بانک مرکزی بتواند تخلفات را به شکل لحظه ای رصد کند.
منبع: taximodern.ir
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب