کاهش 21 درصدی حوادث کار در تهران

کاهش 21 درصدی حوادث کار در تهران

به گزارش تاکسی مدرن، برابر آمارها مجموع حوادث ناشی از کار در سطح استان تهران طی سال قبل ۲۱ درصد کاهش داشته است.



به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، مبحث صیانت از نیروی انسانی یکی از دغدغه های مهم وزارت کار است و در این خصوص جلوگیری از حوادث کار و پیروی از آئین نامه های قانونی همچون اهداف بازرسان کار به حساب می آید که در کاهش هزینه های اضافی ناشی از حوادث موثر است.

بازرسان کار با برنامه ریزی منسجم و نظارت همه جانبه بازدید از کارگاه های فعال کشور را در دستور کار قرار داده و با نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانون کار و ضوابط حفاظت فنی و ایمنی در حفظ و صیانت از جان نیروهای کار، ارتقای کیفیت تولید و بهره وری بنگاه ها اثرگذارند.

برابر اعلام معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیشتر از ۲۲ هزار کمیته حفاظت فنی در صنایع تشکیل شده و بیشتر از ۸۰۰ بازرس کار در سطح کشور فعالیت دارند. بدون شک با بهره مندی از ظرفیت این کمیته ها، میتوان به اهداف کلان حوزه روابط کار در صیانت از نیروی کار بیشتر از گذشته دست یافت.

در همین راستا، حامد ویس کرمی - مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران جایگاه بازرسان کار را مهم دانسته و معتقد است: نیروی کار، سرمایه هر جامعه و اصلی ترین عامل توسعه در هر کشوری است و توسعه و تکنولوژی بدون نیروی کار قابل تعریف نیست.

طبق اعلام اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، حوادث ناشی از کار پارسال ۲۱ درصد و حوادث منجر به فوت در سطح استان تهران ۴۶ درصد کاهش داشته است.

به گفته وی در حوزه های اقتصادی و اجتماعی و در قسمت های تولیدی، حفظ سلامت و امنیت جانی و پیشگیری از مخاطرات روانی نیروهای کار از مهم ترین اقدامات بازرسان کار به حساب می آید.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با مطلوب ارزیابی کردن عملکرد بازرسان کار در کاهش حوادث نسبت به سال قبل می گوید: سال قبل حدود ۲۱ درصد مجموع حوادث ناشی از کار و حدود ۴۶.۱ درصد حوادث فوتی در سطح استان تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل آن کاهش داشت که مبین برنامه ریزی مناسب و عملکرد خوب در استان تهران است.

ویس کرمی درعین حال صیانت از نیروی کار را عاملی مهم در افزایش بهره وری دانسته و معتقد است: نباید به علت وجود آلایندگی در محیط های کاری، جامعه کار و تولید را از حضور نیروهای متخصص محروم کرد بلکه باید با رفع مخاطرات و آلایندگی ها در محیط های کاری از هدر رفت تجارب ارزشمند نیروهای متخصص جلوگیری و از نیروهای کار صیانت کرد.

طبق گزارش ها سالانه ۴۲۰ هزار بازرسی از کارگاه های مشمول قانون کار در سطح کشور صورت می گیرد و حدود ۳۶۰ هزار ابلاغیه جهت رفع نقصها کارگاه ها عرضه می شود.

بر اساس قانون کار با پیگیری بازرسان کار، ادارات کار و دادستان ها از فعالیت کارگاه های غیرایمنی جلوگیری می شود و درصورتیکه در واحدی موارد ایمنی رعایت نشود، بازرسان با همکاری دادستان های محل برای حفظ و صیانت از نیروی کار مبادرت به تعطیلی واحد تولیدی می کنند.

تشکیل اداره کل بازرسی کار در جهت حفظ و صیانت نیروی کار و طبق ماده ۹۶ قانون کار پیشبینی شده که وظیفه نظارت عالیه بر کلیه کارگاه های مشمول قانون کار را انجام می دهد.

در اساسنامه سازمان بین امللی کار(ILO) از تمامی کشورهای عضو خواسته شده تا نسبت به برقراری نظام بازرسی کار اقدام نمایند.

به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، به باعث ماده ۹۵ قانون کار نظارت مستمر بر حوزه ایمنی کار و مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرمایان است. الان در کارگاه های بالای ۲۵ نفر کمیته های حفاظت فنی و بهداشت کار بعنوان بازوان اجرایی وزارت کار و ناظر درون کارگاه ها، مسئولیت بازرسی را برعهده دارند.





منبع:

1402/07/16
17:33:33
5.0 / 5
276
تگهای خبر: آلایندگی , تكنولوژی , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن