آلوده شدن 145 هزار تن ذرت دپو شده در بندر امام تکذیب شد

آلوده شدن 145 هزار تن ذرت دپو شده در بندر امام تکذیب شد

رئیس اداره کالاهای اساسی بنادر خوزستان ادعای مطرح شده در خصوص آلوده شدن محموله ۱۴۵ هزار تنی ذرت های وارداتی در انبارهای بندر امام خمینی (ره) را تکذیب نمود.



به کزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، محمود حسین زاده درباره ادعای مطرح شده در خصوص آلوده شدن ۱۴۵ هزار تن ذرت وارداتی در انبارهای بندر امام خمینی (ره) اظهار داشت: وقتی یک کالا وارد بنادر کشور می شود، پس از تخلیه از کشتی و پیش از صدور اظهارنامه برای عرضه به گمرک جهت صدور دستور ترخیص، سازمان های مختلف از قبیل سازمان استاندارد (و هم در این مورد سازمان دامپزشکی) از کالا نمونه گیری می کنند و در صورت تأیید، دستور ترخیص آنرا صادر می کنند و در صورتی هم که کالا مورد تأیید نباشد، برای آن حکم توقیف یا عدم خروج صادر می کنند.
وی با رد ادعاهای مطرح شده در این رابطه، اضافه کرد: در مورد ذرت های یاد شده هم همین روال طی شده است؛ حدود ۱۴۵ هزار تن ذرت بوده است که ۲۰ هزار تن آن در ارتباط با سال ۹۲ بوده، ۱۲۱ هزار تن در ارتباط با سال ۹۵ و حدود ۴۰۰۰ تن هم در ارتباط با سال ۹۷ بوده است. اداره استاندارد تشخیص می دهد که سم آفلاتوکسین این کالا بالاتر از حد مجاز است و خوشبختانه با جدیتی که از سوی سازمان بنادر صورت گرفت و به رغم فشارهای زیاد، این کالا از بندر خارج نشد و ما درِ انبارهایمان را هم پلمب کردیم که کالا به هیچ وجه وارد چرخه مصرف کشور نشود. این در حالی بود که سازمان دامپزشکی به ما می اظهار داشت که کالا از نظر ما مشکلی ندارد.
رئیس اداره کالاهای اساسی بنادر استان خوزستان با اشاره به اینکه بروز سم آفلاتوکسین در کالاهای خوراکی ارتباطی به ماندن در انبار ندارد، اظهار داشت: آفلاتوکسین از خود مبدا ایجاد می شود و حتی امکان دارد در خود مزرعه بوده باشد.
حسین زاده با اشاره به اینکه در ۱۰ سال قبل بالغ بر ۱۵۰ میلیون تن کالای اساسی در بندر امام (ره) تخلیه شده است و عدد ۱۴۵ هزار تن شاید اصلاً در اعشارِ این میزان کالای وارداتی هم نگنجد، اظهار داشت: با این وجود جلوی ترخیص این کالا و ورود آن به کشور گرفته شد. طبق قوانین گمرکی و بندری، درصورتیکه صاحب یک مرتبه ۳ ماه پس از تخلیه آن، اقدام به خروج آن نکند، بعنوان کالای متروکه تلقی و به سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی اعلام می شود. در مورد این کالا هم همان موقع، یعنی در سال ۹۲، ۹۵ و ۹۷ بلافاصله که ۳ ماهِ آن سپری شد و صاحب کالا آنها را خارج نکرد، ما آنرا بعنوان کالای متروکه به گمرک و سازمان اموال تملیکی اعلام کردیم.
وی ضمن اشاره به این که ذرت های آلوده ی یاد شده از آن زمان در ید تملیک سازمان اموال تملیکی بوده است و باید آنها را تعیین تکلیف می کرد که متأسفانه این اقدام صورت نگرفته بود، افزود: در نهایت مبحث منجر به این شد که خود سازمان اموال تملیکی این کالاها را به شرط صادرات و نه به شرط مصرف در داخل کشور، به مزایده گذاشت که یک شخص آنها را خریداری کرد و طی سه مرحله که آخرینِ آن حدود ۳ ماه پیش بود، نزدیک به ۱۲۰ هزار تن آن تعیین تکلیف و با ۳ فروند کشتی صادر شد.
رئیس اداره کالاهای اساسی بنادر استان خوزستان با اشاره به اینکه تا چند ماه پیش حدود ۱۱ انبار بندر امام (ره) در اشغال این دفعه آلوده بوده است، تصریح کرد: هم اکنون تنها یک انبار این بندر در اشغال این کالاست که حجمی حدود ۲۷ هزار تن است که هم اکنون درحال کیسه گیری آن هستند و احتمالاً تا پیش از عید و نهایتا فروردین ماه ۱۴۰۰ از بندر امام خمینی (ره) و از کشور خارج و پرونده این مورد به صورت کامل بسته می شود.
حسین زاده با تکیه بر این که مبحث ذرت های آلوده هیچ ارتباطی با مجموعه وزارت راه و شهرسازی و یا سازمان بنادر و دریانوردی نداشته و ندارد، اضافه کرد: کالا را اداره استاندارد توقیف کرده و سه ماه پس از ماندن در انبار مطابق قانون، بعنوان کالای متروکه تحویل گمرک و سازمان اموال تملیکی شده است و این سازمان باید آنرا تعیین تکلیف می کرد که فرایند آن حدود ۸ سال به طول انجامید. کما این که تا هم اکنون هم که کالا تعیین تکلیف شده است، با پیگیری خودِ سازمان بنادر این کار انجام شده است.
این مقام مسئول درباره وضعیت رعایت استانداردها در انبارهای بندر امام خمینی (ره) هم تصریح کرد: ما در بندر امام (ره) در مجموع ۴۲ سایت داریم که مشتمل بر ۱۲۸ انبار هستند که در هر یک از این سایت ها یک نماینده از سازمان دامپزشکی و یک نماینده از سازمان غذا و دارو مستقر هستند و هم بر سلامت کالا و هم بر سلامت انبارها نظارت می کنند. انبارهای بندر امام (ره) به لحاظ رعایت استانداردها با عنایت به وسعت و کیفیت تخلیه کالا، شاید در سطح کشور بی نظیر باشند. همه این انبارها تائیدیه سازمان دامپزشکی و سازمان غذا و دارو را دارند و درصورتیکه حتی یکی از انبارها مورد تائید این دو سازمان نباشد، اساساً در آن کالا تخلیه نمی گردد. روال هم بدین سان است که کشتی در زمان پهلوگیری، سازمان قرنطینه جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت می بایست تائیدیه تخلیه کالا از کشتی را صادر کنند و تا این تائیدیه ها نباشند، کشتی اصلاً تخلیه نمی گردد.
در همین حال و به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، عبدالمجید اجتهاد مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی کشور هم در بازدید از روند تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی در بندر امام (ره) اظهار داشت: تابحال از مجموع ۱۴۵ هزار تن ذرت غیر استاندارد دپو شده در انبار بندر امام (ره) ۱۲۰ هزار تن آن به خارج کشور صادر گردیده است. با تلاش خریدار این محموله، فرایند بارگیری مابقی ذرت ها هم در حال انجام می باشد تا قبل از عید نوروز، این محموله از کشور بیرون برود. در صورت خروج کامل این محموله از کشور، بخش زیادی از ظرفیت انبار بندر امام خمینی (ره) برای نگهداری کالاهای اساسی جدید اختصاص پیدا خواهد نمود.


منبع:

1400/12/23
12:41:58
0.0 از 5
573
تگهای خبر: استاندارد , سازمان , سایت , صادرات
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن

تاکسی مدرن، همراه هوشمند شما در سفرهای شهری