چكش كاری سند ملی توانمندسازی سكونتگاههای غیررسمی

کیفیت زندگی حاشیه نشینان بالا می رود؟

کیفیت زندگی حاشیه نشینان بالا می رود؟

تاکسی مدرن: پیش نویس «سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی» که با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی تهیه شده، با حضور اعضای کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست در محل شرکت بازآفرینی شهری ایران بررسی گردید.


به گزارش تاکسی مدرن به نقل از ایسنا، دومین جلسه کمیته تخصصی کمیسیون امور زیربنایی، صنعت و محیط زیست بمنظور بررسی و تدقیق نهایی پیش نویس تصویب نامه هیات وزیران (سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی) انجام شد و پس از بحث و تبادل نظر به تایید اعضای کمیته رسید.
در این نشست حبیب خراسانی معاون ساماندهی و بازآفرینی شرکت توضیحاتی درباب سند جدید ارائه کرد و اظهار داشت: تفاوت سند جدید با اسناد قبلی در این است که نقش کنشگران سکونتگاه های غیررسمی در آن به تفکیک دیده شده است. در این سند برای تمام دستگاه های مسوول و حتی دستگاه های حاکمیتی نیز نقش تعریف شده است.
حمید رمضانی مسوول تدوین پیش نویس سند نیز با تکیه بر اینکه دستگاه های بسیاری متولی ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی هستند، اظهار داشت: در اسناد قبلی نقش سازمان ها و دستگاهها در قبال راهبردها مشخص نبود، همین طور تمرکز دو سند قبلی بر ارتقا وضعیت موجود بوده و موضوع پیش بینی و پیش نگری در آن دیده نشده بود که این امر موجب بروز مشکلاتی در اجرا شد.
وی با بیان اینکه موضوع مغفول دیگر در اسناد قبلی عدم توجه به آمایش سرزمین بود، افزود: در سند جدید این کاستی ها برطرف شده است و چهار دستگاه شامل وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه کشور، وزارت کشور، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نقش کلیدی را بر عهده دارند و دیگر دستگاه های مجری نیز موظف به همکاری هستند.
در ادامه جلسه، بندهای پیش نویس تصویب نامه هیات وزیران (سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی) خوانده شد و اعضای کمیته به بیان نظارت و دیدگاه های خود پرداختند و در نهایت به جمع بندی رسیدند.
در این نشست کمال نوذری مسوول فنی و راهبر تدوین سند، حمید رمضانی نماینده پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری جهاد دانشگاهی و مسوول تدوین پیش نویس سند، وحید سعیدیان نماینده سازمان برنامه و بودجه، رضا مهدی زاده نماینده حوزه عمرانی وزارت کشور، عبدالرضا هدایت نماینده شرکت ملی پست، لیلی باتمانی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، باوش نماینده وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و محمدرضا ابراهیمی نماینده سازمان نوسازی شهرداری تهران حضور داشتند.
بدین سبب گزارش، طبق آمار بیش از ۱۹ میلیون نفر از جمعیت کشور در مناطق ناکارآمد زندگی می کنند که از این تعداد ۱۱ میلیون در محله های حاشیه نشین و حدود ۸ میلیون نفر در بافت فرسوده و بافت تاریخی کشور سکونت دارند که با مشکلاتی همچون فقر شهری، مصائب کالبدی مسکن، پسماند، عقب ماندگی از نظام آموزش و پایین بودن بهداشت مواجهند.
در سال ۱۳۸۱ برای نخستین بار تدوین «سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی» در دستور کار شرکت عمران و بهسازی شهری وقت قرار گرفت. این سند، اولین تجربه کشور با اجماع ملی و منطبق بر رویکرد توانمندسازی محسوب می شد. سپس در سال ۱۳۹۳ با گذشت یک دهه از تصویب سند مورد اشاره و مطابق با ماده ۱۶ قانون «حمایت از احیاء بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری»، «سند ملی راهبردی احیاء، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری»، موسوم به سند بازآفرینی شهری پایدار، به تصویب هیأت وزیران رسید. همین طور با استناد به جزء ۳ بند الف ماده ۱۲۰ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی (۱۳۹۶-۱۴۰۰) حکم به تهیه "سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونت گاه های غیررسمی" و تصویب آن توسط هیأت وزیران داده شد. این سند با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی تهیه شده است.




منبع:

1400/11/24
20:31:05
0.0 / 5
561
تگهای خبر: آموزش , بهسازی , سازمان , ساماندهی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن