سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران خبر داد:

نقش مهم استان ها در لایحه بودجه 1401

نقش مهم استان ها در لایحه بودجه 1401

به گزارش تاکسی مدرن سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اظهار داشت: سال جاری برای اولین بار در لایحه بودجه ۱۴۰۱ استانها به صورت مستقیم درگیر بودجه بوده و نقش مهمی برای آنها تعریف شده است.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر شهرام عدالتی سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در نشست خبری این سازمان اظهار داشت: در ایران توسعه همیشه از منظر دولت تعریف شده بگونه ای که دولت مرجع همه اتفاقات شناخته می شود.
وی اظهار داشت: هر میزان که عرصه مداخلات دولت بیشتر شود از قدرت پاسخگویی و کارآمدی آن کاسته خواهد شد. ما معتقدیم دولت باید تسهیلگر توسعه باشد نه متولی آن. این بحث در تمام دنیا تجربه مهمی است که آیا حقیقتا مقرر است دولت همه کارها را انجام دهد. به عقیده ما توسعه را ملت رقم می زنند و دولت صرفاً رهبری و نظارت خواهد داشت.
وی افزود: ما اگر به سمتی حرکت نماییم که توسعه بعنوان یک دغدغه ملی شناخته شود بطور قطع در این عرصه موفق خواهیم بود. تاکید ما بر این رویکرد است که از «نیازمبنا بودن» به «دارایی مبنا بودن» برسیم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در ادامه در مورد وضعیت لایحه بودجه ۱۴۰۴ اعلام نمود: سابقا استانها هیچگاه درگیر لایحه بودجه نبوده اند اما سال جاری برای اولین بار در لایحه بودجه ۱۴۰۱ استانها هم به صورت مستقیم درگیر بودجه بودجه بوده و نقش مهمی برای آنها تعریف شده است. اگر بخواهیم توسعه به معنای واقعی در کشور نمایان شود باید سطوح آنرا بشناسیم؛ یکی از ارکان آن هم این امر است که شهرستانها بعنوان سلول اول برنامه ریزی شناخته شود.
وی ضمن اشاره به شاخصهای کلان استان تهران اظهار داشت: تهران ۸ دهم از مساحت جغرافیای کشور، ۱۶.۶ از جمعیت و بیشتر از ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی کل کشور را در خود جای داده است. بنابراین میتوان گفت تهران بزرگترین فرصت و تهدید برای توسعه کل کشور بشمار می رود. طبق بررسی های صورت گرفته روند رو به رشد تهران در سال های آتی ادامه پیدا خواهد نمود تا جایی که در سال ۱۴۱۵ جمعیت ۱۶ میلیونی برای این استان قابل تصور است. بنابراین لزوم دارد در مورد تحرکات مکانی جمعیت ورود موثر داشته باشیم.
عدالتی در مورد جابجایی پایتخت افزود: حالا تهران به قطب فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، بهداشتی و... تبدیل گشته است ولی ما معتقدیم بر مبنای سند آمایش سرزمین باید بخشی از این وظایف را به نقاط دیگر انتقال داد. چون که الان مشکلات زیرمحیطی در جای جای کشور درحال نمایان شدن است و باید تحولات جغرافیایی ناشی از حرکت به سمت تهران را هم متصور شد.
وی اضافه کرد: در ادبیات سیاسی جهان یک مفهومی به نام افزایش شهرنشینی وجود دارد که در ایران به یک مساله مهم تبدیل گشته است. باید به این سؤال پاسخ داد که آیا برای آینده به دنبال افزایش تعداد شهرها و فوت روستاها هستیم؟ میتوان گفت امروز ما با تسلط مطلق نظام شهری روبرو شده ایم تا جایی که کمتر از ۲۵ درصد جمعیت روستانشین کشور وجود دارد.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران اضافه کرد: تاکید ما بر این است که اولا اهمیت روستاها را در دهه های آینده جدی بگیریم و ثانیا بخشی از وظایف دولت را به شهرداری ها واگذار نماییم.
وی در مورد پررنگ شدن نقش شهرداری ها در مدیریت شهرها اضافه کرد: البته این صحبت نظر شخصی بنده نیست و در لایحه مدیریت جامع شهرداری ها این مورد مطرح گردیده است. بنابراین باید توجه داشت که آیا توسعه از منظر شهرداری با توسعه از منظر دولت یکسان است؟ به عقیده ما اگر شهرداری ها فقط به دنبال درآمد آن هم از راه ناپایدار باشند می توانند شرایط را به وخامت ببرند.
در ادامه سرپرست سازمان مدیریت استان تهران اظهار داشت: یکی دیگر از مسائل مهم ما، سکونتگاههای غیررسمی است که در صورت نامطلوب بودن وضعیت معیشت در سال های آتی امکان دارد به سمت نقاط روستایی و توسعه و رشد فضاهای غیررسمی سوق پیدا کند. بنابراین باید عرصه هایی که توان مقابله با آنرا دارند به میدان بیایند.
وی اضافه کرد: اگر امروز بخش های مختلف به این مورد ورود نکنند در آینده به وضعیت بدتری گرفتار خواهیم شد.
عدالتی خاطرنشان کرد: سالخوردگی جمعیت هم یکی دیگر از موضوعات ما است که در شهر تهران و در پیرامون آن به شکلهای گوناگون نمایان شده است. به این صورت که تهران در سال های گذشته به سمت پیر شدن حرکت کرده اما پیرامون آن درحال جوان شدن است. دلیل آن هم مهاجرت نیروی کار جوان از تهران به پیرامون شناخته می شود. بنابراین برنامه ریزی برای تهران باید به دو سطح کلان تقسیم شود. البته بیان این نکته هم خالی از اهمیت نیست که حالا بیشتر از ۵.۵ میلیون از جمعیت استان تهران در پیرامون آن سکونت دارند.
وی افزود: در مورد شرایط اقتصادی استان تهران هم لازم است ضریب تکاثر سرمایه گذاری را به سمتی سوق دهیم که دولت در مناطقی که توجیه اقتصادی کمتری دارند خودش بعنوان مظهر حمایت اقتصادی ورود کند. از سوی دیگر قوانین هم باید از این مورد حمایت کنند. مصداق این امر هم شیوه مالیات ستانی است که باید بگونه ای باشد که در تهران درصد مالیات را افزایش و در بعضی از نقاط کشور مانند مناطق مرزی درصد مالیات را کاهش دهیم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران در حوزه حمل نقل در استان تهران هم اظهار داشت: ما در این عرصه تاکید داریم که یکی از مهم ترین راهکار ها، استفاده حداکثری از سیستم حمل و نقل ریلی و عمومی است. برای منابع اجرایی شدن این امر طبق بررسی هایی که در سازمان مدیریت صورت گرفته به این نتیجه رسیده ایم که باید ارزش افزوده اراضی استانی را محاسبه و سود آنرا در صندوقی مانند صندوق توسعه ملی ذخیره نماییم و آنرا در سیستم حمل و نقل عمومی و نوسازی آن استفاده نماییم.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران خاطرنشان کرد: دولت کنونی هم به دنبال صندوق های توسعه استان است که اگر این ایده اجرایی شود و منافع حاصل از اقدامات دولت به آن انتقال داده شود بزرگترین تحول در توسعه منطقه ای و محلی را شاهد خواهیم بود.
عدالتی در انتها ضمن اشاره به مشکلات آب در کشور اظهار داشت: در استان تهران ۴۰ درصد از آب مصرفی در حوزه شرب صرف می شود که این میزان بیشترین مصرف در کل کشور است. اما در آینده بیشترین مصرف بعد از شرب بطور قطع صنعت خواهد بود که این اتفاق مشکل تأمین آب صنایع و تولید را گرفتار چالش خواهد نمود بنابراین باید تولید پس آب مورد نظارت جدی قرار بگیرد.


منبع:

1400/09/01
16:32:35
0.0 / 5
818
تگهای خبر: تولید , حمل و نقل , حمل و نقل عمومی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن