كیوسك ها منبع مالی مغفول مانده شهرداری تهران

كیوسك ها منبع مالی مغفول مانده شهرداری تهران

تاكسی مدرن: همزمان با انتقادها به شهرداری تهران در ادوار مختلف برای تراكم فروشی و نظام مالیه نادرست مدام بر ضرورت ایجاد منابع درآمدی پایدار برای شهرداری تاكید می شود اما كمتر كسی به كیوسك ها بعنوان منابع درآمدی شهرداری تهران توجه می كند؛ بخشی كه هم از دید رسانه ها و مردم پنهان مانده و هم در خود مجموعه شهرداری تهران مغفول مانده است. شاید این منبع مالی، بزرگ نباشد اما در شرایطی كه شهرداری گرفتار بدهی ها و ركود ساخت و سازها است وقت آن رسیده كه حتی منابع درآمدی كوچك همچون هزینه خدمات شهری از كیوسك های شهر را مورد توجه قرار دهد.



به گزارش تاكسی مدرن به نقل از ایسنا، سال هاست كیوسك های مطبوعات و یا دكه های معروف تهران در فضای عمومی شهر حضور دارند. ابتدا با هدف فروش مطبوعات و یخ اجازه كسب به كیوسك های مطبوعاتی داده شد اما بعدها به دلیلهای مختلفی همچون كاهش فروش مطبوعات، بطور غیر قانونی به سمت فروش تنقلات، سیگار و… روی آوردند تا امروز كه در این دكه ها خیلی چیزها فروخته می شود. شهرداری بارها خواسته این مشكل را حل كند و جلوی فروش دخانیات در كیوسك ها را بگیرد اما تاكنون موفق نشده است.

نكته مهم این است كه كیوسك های مطبوعاتی فضای عمومی شهر را كه متعلق به همه شهروندان است، اشغال كرده اند و عموماً جدا از فضایی كه پیكره دكه ها در پیاده روها و خیابان ها را در برگرفته است، با چیدن وسایل اطراف دكه، سد معبر هم می كنند و بگفته مدیران عامل گذشته شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران بعنوان متولی این كیوسك ها، آنها هزینه اشغال معبر عمومی شهر را یا نمی دهند و یا آنچه كه پرداخت می كنند بسیار اندك است. در حقیقت گویی اجاره این كیوسك ها سال هاست كه تغییر نكرده و افزایش تدریجی آنها كه از ابتدا مقرر بوده صورت گیرد صورت نگرفته است.

آنچه كه از گفت و گو با بعضی از فروشندگان این كیوسك ها می توان برداشت كرد، این است كه بعضی از كسانی كه سال ها پیش این كیوسك ها برای بهره برداری در اختیارشان قرار گرفته با گرفتن مبالغ بالا آنرا در اختیار دیگری قرار داده اند و گاه یك كیوسك مطبوعاتی چند دست چرخیده است و حالا نفر سوم یا چهارم، هزینه ای نه چندان كم به واسطه ها می پردازد؛ هزینه ای كه به جیب افرادی سودجو می رود و منفعتی برای شهر و شهروندان ندارد.

در همین راستا مهدی هوشیار - معاون هماهنگی امور مناطق شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران - در گفت و گو با ایسنا اظهاركرد: گرچه برخی افراد بطور غیرقانونی امكانات عمومی شهر را در اختیار دیگران قرار می دهند و اجاره می گیرند، اما نفر اولی كه كیوسك در اختیار او قرار گرفته، تقریباً هیچ هزینه ای پرداخت نمی كند و هزینه اندك پرداختی در قیاس با درآمدهای كلان این كیوسك ها تقریباً ناچیز است البته كیوسك ها برای فروش غیرقانونی اقلامی غیر از مطبوعات، مالیاتی هم پرداخت نمی كنند. پرداخت ماهیانه ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان به شهرداری برای یك كیوسك مطبوعاتی عجیب بنظر می رسد.

وی اضافه كرد: ازسوی دیگر سازمان بازرسی كل كشورطی نامه ای در سال ۱۳۹۵، خطاب به شهرداری تهران دستور ساماندهی و ورود به مبحث قراردادها و گرفتن هزینه خدمات شهری و نظارت كامل بر آنها را صادر كرده است. در حقیقت وظیفه اصلی شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران ساماندهی مشاغلی است كه در شهر تهران وجود دارند.

هوشیار افزود: كیوسك های مطبوعاتی از قدیم تحت عنوان دكه های روزنامه فروشی و یخ فروشی در سطح شهر تهران وجود داشتند كه در سال ۱۳۶۹ نسبت به ساماندهی آنها توسط شهرداری تهران اقدام شد. در كوچه های قدیمی از سطح شهر تهران جمع آوری شدند و در نهایت با ارتباطات قانونی، ۱۲۰۰ دكه در شهر تهران باقی ماند. این دكه ها مبلغی بعنوان هزینه خدمات شهری به شهرداری پرداخت می كردند.

وی اشاره كرد: از سال ۱۳۶۹ به بعد، به تعداد كیوسك ها اضافه نشده است و هم اكنون به هیچ عنوان مجوز راه اندازی كیوسك جدید داده نمی گردد. بعضاً تعداد كیوسك ها در چند سال اخیر با عنایت به نداشتن صرفه اقتصادی در بعضی معابر خلوت، فوت فرد یا تخلف و… كم هم شده است.

معاون شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در پاسخ به فروش دخانیات، تنقلات، اسباب بازی و… و اینكه چه دستگاهی مسئول نظارت بر این امر است، اظهار داشت: برابر قانون برای فروش دخانیات باید عامل فروش وجود داشته باشد یعنی سوپرماركت ها باز اجازه فروش دخانیات را ندارند و فروش دخانیات باید تنها به وسیله عامل فروش دخانیات كه دولت اجازه آنرا داده صورت گیرد. اصول برخورد با این مساله بازرسان شركت دخانیات كشور و تعزیرات حكومتی هستند كه این كار در حال انجام می باشد البته ما هم در این كار مشاركت می كنیم؛ به شكلی كه گشت های مشتركی میان تعزیرات حكومتی و شركت ساماندهی صنایع و مشاغل برای برخورد با این تخلف شكل گرفت.

هوشیار درباره مبلغی كه از كیوسكی ها برای خدمات شهری دریافت می شود و نحوه ستاندن آن اظهاركرد: در گذشته مبلغ دریافتی از كیوسك ها برای خدمات شهری خیلی كم بود سال ۱۳۹۴ این مبلغ با افزایش ۲۰ تا ۴۰ هزار تومانی، به ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان در ماه با عنایت به موقعیت جغرافیایی كیوسك رسید. باید یادآوری كنم كه این مبلغ از سال ۷۱ تا كنون تغییری نداشته است.

وی درانتها اظهار داشت: با عنایت به تذكرات سازمان بازرسی كل كشور در ارتباط با كیوسك ها تصمیم بر این شد كه در ارتباط با كیوسك ها بازبینی شود. اتحادیه مربوطه باز این مساله را پذیرفت و در مورد هزینه خدمات شهری دریافتی از كیوسك ها بازبینی جدی در حال انجام می باشد تا افرادی كه از خدمات شهری استفاده می نمایند و فضای عمومی شهر را در اختیار گرفته اند، هزینه این خدمات را بپردازند و هم اكنون باز برخی از كیوسك داران برای عقد قرارداد به شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر مراجعه نموده اند.




1398/02/20
13:13:07
5.0 از 5
4804
این پست تاکسی مدرن را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳

لینک دوستان تاكسی مدرن

تاکسی مدرن

تگهای تاكسی مدرن

taximodern.ir - حقوق مادی و معنوی سایت تاكسی مدرن محفوظ است

تاكسی مدرن

سفارش آنلاین تاکسی مدرن